onsdag 3 februari 2010

Snö kaos

Idag var det kaos här i Skövde på morgonen. Hade kommit mycket snö och det snöade även kraftigt så plogbilarna han inte med att skotta undan all snö som kom och hade kommit. Men jag lyckades ta mig till jobbet. Men det var längesen man såg så här mycket snö. Det här har blivit en riktigt extrem vinter i år. Frågan är kan det komma mer snö en den som har kommit? Så länge som det är kalt så är chansen stor att vi får mer.

Inte bara i Skövde det har varit stora trafikproblem.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fortsatta-trafikproblem-i-snons-spar_4197875.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/varning-for-snodrev-pa-vagarna-i-svealand-1.1038966

1 kommentar:

Christian sten sa...

Jodå, -visst kan det komma mera snö. Jag minns de snörika vintrar när jag var barn i Helsinki (Helsingfors Finland) på 1950 - 60 talet. Så vet jag att det var i Sverige också. Det kunde blåsa upp meterhöga vallar.
Det kändes naturligt att det skulle vara snö på vintern. På den tiden tog man det som det kom. Lungt och fint.
1979 januari. Skåne två meter höga vallar över takåsarna ute på landet, man fick gräva sig fram genom snön. Naturen har sina nycker och man kan undra över om detta hör ihop med växthuseffekten. Översvämningar på Kanarieöarna. Snö där det alldrig har snöat. 18 februari 2008 i Aten Grekland kom det flera dm med snö även på semesterparadiset Kreta snöade det. Torka i Australien med extrem hetta. Bränderna rasade över eukalyptuslundarna. Torka och Skyfall där det alldrig har regnat. Hela jordens klimatbalans tyks vackla.

Vi som människor ser ganska kortsiktigt på kommande hot med väderfenomen som kanske är relaterade även till detta vinterväder vi nu ser.

Det som är oss närmast ägnar vi mera intresse för. Min familj, min bil, mitt jobb mm har en större betydelse än växthuseffekten som alla miljö-nördar snackar om.

-Tänk om dom har rätt?